XV DocPoint nüüd kinos Artis

30.1.-4.02.2024                      
Dokumentaalfilmide festival DocPoint laieneb 2024 aastal Helsingist Tallinnasse juba viieteistkümnendat korda!

Kuue festivalipäeva jooksul linastub kinos Artis kümmekond uut dokumentaalfilmi üle maailma.

2024. aastal on nii Tallinna kui Helsingi DocPoindi festivali peakülaline dokirežissöör Mark Cousins, kes annab siin ka avatud meistriklassi.

Festivali kava leiad SIIT!



Festivali piletid on alates 11. jaanuarist saadaval Piletikeskuses.

– üksikpilet 8 €
– kombopilet ehk 5 piletit  30 €
10 piletit 50 €

DocPoint Tallinn avafilmina linastub sel aastal Eesti-Soome koostööfilm "Ilvesmees", mille originaalmuusika on loonud Puuluup ja Tanel Kadalipp.

""Ilvesmees" täiendab nii Eesti kui Soome pikaajalist loodusfilmi traditsiooni sügava, filosoofilise, visuaalselt uuendusliku ja mängulise ning salapärast metslooma enneolematult lähedalt kogeda aitava filmiga," sõnas festivali programmi kunstiline juht Filipp Kruusvall.

"Juha Suonpää suurepärane "Ilvesmees" puudutab paljusid teemasid, mis on ka Eestis olulised - meie loodus, meie metsad ja nende majandamine, inimese ja looma omavaheline suhe. Suheldes ilvestega, läbib filmi peategelane Hannu tõelise vaimse tervise tervendamise teekonna ning see kandub üle ka filmi vaatajale," lisas produtsent Liis Nimik.

DocPoint Tallinn tänavuseks erikülaliseks on briti filmitegija ja -kirjutaja Mark Cousins.

BAFTA võitnud dokumentalist, kriitik ja filmimõtleja Mark Cousins on saavutanud tuntuse ennekõike oma pikkade filmiajalooliste käsitlustega, mis pakuvad temale omast poeetilist ja ainulaadset pilku filmiajaloo tippteostele ja -sündmustele. Tema mammutteosed nagu 15-tunnine "Filmi lugu. Odüsseia" (2011) või 14-tunnine "Naised teevad filmi" (2018) festivalil linastamisele ei tule, küll aga näidatakse DocPoindil mitut tema loomingu hinnatumat teost.

"Mina olen Belfast" kujutab Belfasti linna originaalsel viisil kui üht 10 000 aasta vanust naist, operaatoriks on Christopher Doyle. "Laste ja filmide lugu" (2013) võtab sügavuti lahti laste kujutamise filmides läbi aja. "Aatom, elu hirmus ja lootuses" (2015) on aga kollaaž tuumaajastust, mis on nii tänaste sündmuste kui "Oppenheimeri" edu valguses äärmiselt ajakohane. Lisaks filmiseanssidele toimub 3. veebruaril kinos Artis ka Mark Cousinsi meistriklass.

DocPoint Tallinn toimub 30. jaanuarist kuni 4. veebruarini.

LEIA ÜRITUS KA FACEBOOKIST.