"Minu naaber Adolf" eksklusiivselt Artises

26. PÖFFi avafilm piiratud arvu seanssidega kinos Artis
Alates 14. veebruarist 2023 toob Artis Eesti publiku ette viimase Pimedate Ööde filmifestivali avafilmi ja ühe populaarsema filmi - Iisraeli režissööri Leon Prudovsky võrratu musta komöödia "Minu naaber Adolf". See on tõeline hea tuju film, hoolimata tõsistest teemadest, mida film puudutab. Seansid toimuvad kokku 10 õhtul. 

FILMIST LÄHEMALT: 
Lõuna-Ameerika, 1960. Üksildane ja pahur holokaustis ellu jäänud Marek Polsky veenab end, et tema uus naaber Colombia mägikülas on ei keegi muu kui Adolf Hitler. Kuna kohalikud võimud teda tõsiselt ei võta, asub mees oma kahtlusaluse kombeid ja käitumist uurima. Kui tõendid ei tundu ikkagi piisavad, on Polsky sunnitud uue naabriga sõbrunema, et sel moel ümberlükkamatuid asitõendeid saada.

Lavastada muhe ja sarkastiline komöödia sedavõrd tõsistel teemadel on kahtlematult raske ülesanne. Iisraeli režissöör Leon Prudovsky on seda suutnud. Kahe vaenlase omavahelise jagelemise teeb iseäranis nauditavaks šotlase David Haymani ja sakslase Udo Kieri võrratu näitlejatöö.

REŽISSÖÖRIST LÄHEMALT: 
Leon Prudovsky on sündinud Peterburis ja üles kasvanud Iisraelis. Ta sisenes filmimaailma 2005. aastal diplomitööga Steve Tischi filmi- ja televisioonikoolis (Tel Avivi ülikool). Tema film „Dark Night“ hääletati tudengi-Oscari finaali ja pälvis žürii äramärkimise Veneetsia filmifestivalil. 2009. aastal lavastas oma esimese täispika filmi „Five Hours From Paris“, mis valiti osalema Toronto filmifestivalile ja mis pälvis auhindu Haifas, Nice's ja Napolis. Tema 2014. aastal valminud ajalooline draamasari „Perekonnaalbum“ sai ääretult populaarseks venekeelse elanikkonna seas.
Prudovsky töötab ja elab vaheldumisi Tel Avivis ja Pariisis. Ta on kunstiliseks nõuandjaks erinevates filmifondides. „Minu naaber Adolf“ on tema teine täispikk mängufilm.