Lastefilmide festival toob kinno põnevaid lugusid raamatutest

8. Euroopa lastefilmide festival „Lugusid raamatutest“ 16. - 24. aprillini vaid kinos Artis!

Inspireeritult käimasolevast raamatukogude teema-aastast põhinevad kõik filmid festivali programmis mõnel Euroopa laste- või noorteraamatul. Haaravaid linalugusid jagub igale vanusele. Tule ja avasta neid koos pere, klassi või lasteaiarühmaga! 

 

VÄIKSEMALE VAATAJALE

Isegi hiired kuuluvad taevasse (Tšehhi, Prantsusmaa, Poola, Slovakkia 2021)

Hiireke on väike, aga kõigist julgem. Õnnetuse tagajärjel satub ta loomade taevasse, kus saab alguse seiklus koos maise suurima vaenlase, rebasega. Tavatust paarist saavad parimad sõbrad, kelle teele satuvad igasugused toredad tegelased nagu kosmiline vähk, sõbralik krokodill ja luuleline papagoi. Imeliselt maagiline film sõprusest ja armastusest. Põhineb Tšehhi kirjaniku Iva Procházková 2011. aasta samanimelisel lasteraamatul.

Muumitroll ja Sabatäht (Soome 2021)

1992. aasta samanimelise animatsiooni uuendatud, värskendatud ja tänapäeva toodud versioon, milles on puutumata jäetud kõik see, mis tegi esialgsest filmist tõelise klassika. See on lugu maakerale lähenevast punasest komeedist, mille kohta Muumitroll ja Sniff püüavad tähetarkadelt infot saada. Pärast mitmeid seiklusi naasevad nad Muumiorgu ja varjuvad koos pere ja sõpradega kosmosest ähvardava koletu tulekera eest koopasse. Film põhineb Tove Janssoni samanimelisel 1946. aasta raamatul. 

Mamma Muu leiab tee koju (Rootsi 2021)

Mis juhtub, kui üks armas lehm otsustab puhkusele minna? Just selle idee võtab Muu endale pähe, sest näeb, et tema peremees läks oma perega puhkusele ja tema tahaks sedasama. Ainuke mure on, et Muu ei tea, mis asi on puhkus. Hea sõber Vares otsustab lehma aidata ja koos leiavad nad ka vastuse.  "Mamma Muu leiab tee koju" põhineb Rootsi kirjaniku Jujja Wieslanderi väga õpetlike ja toredate "Mamma Muu" lasteraamatute seerial, mida on ka eesti keeles väga palju välja antud.

 

PISUT SUUREMALE VAATAJALE

Kus on Anne Frank (Belgia, Luksemburg, Prantsusmaa, Holland, Iisrael 2021)

Animeeritud fantaasiafilm jälgib Kitty, maailmakuulsa Anne Franki kujuteldava sõbra (kellele ta pühendas oma kuulsa päeviku) teekonda. Ärganud lähitulevikus Anne Franki majas Amsterdamis, alustab särtsakas teismeline Kitty oma rännakut, otsimaks tänapäeva Euroopast üles Anne, keda ta usub endiselt elus olevat. Kuigi noor neiu on tänapäeva maailmast šokeeritud, puutub ta kokku ka Anne pärandiga.

Eva & Adam (Rootsi 2021) 

Mida sa teed, kui armud esimest korda? Kas teaksid, mida teha ja kuidas käituda? Adam saabub uude kooli ning kohtub Evaga. Pärast seda on kõik teistmoodi. Eva on aga just otsustanud, et tema ei taha enam koos oma parima sõbranna Annikaga poistega mingit tegemist teha. Linalugu põhineb Rootsi kirjaniku Måns Gahrtoni ja illustreerija Johan Unenge loodud samanimelisel koomiksi - ja raamatuseerial, mis sai alguse 1990ndatel. 

Klaastuba (Saksamaa 2020)

Kevad 1945: Anna ja tema varateismeline poeg Felix on sunnitud pärast pommitabamust oma Müncheni kodust lahkuma. Nad leiavad peavarju Baierimaal. Anna naaber Feik oli naise koolivend ning nüüdseks on temast saanud ustav natsipartei järgija ja külavanem. Anna üritab uues kohas hakkama saada. Felixit maailmas toimuvad sündmused ei köida, tema leiab endale uued sõbrad ja seiklused. 

 

Grupikülastuste broneerimiseks võta ühendust: maret@kino.ee